Fructe de mare cu Tagliatelle

de Bucataria_lui_Tavi in Fructe de mare, 10 Iun 2010 | 13725 vizualizari

 

Acum cateva zile am preparat o reteta italiana de fructe de mare cu tagliatelle, o reteta delicioasa, usor si rapid de preparat. Pe care astazi m-am gandit s-o impartasesc si prietenilor de pe Bucataras. Se consuma calda si va recomand sa o serviti alaturi de un pahar cu vin alb sec, musai rece. Ingredientele sunt calculate pentru 4 persoane.

 

INGREDIENTE

  • Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 500 fructe de mare (eu am luat mix de fructe de mare congelate, care continea: caracatita, surimi, scoici, creveti, calamar);
  • 3 linguri de ulei de masline pentru prajit;
  • 1 legatura de patrunjel verde;
  • 200 ml vin alb sec;
  • 200 ml smantana pentru gatit;
  • 150 de g tagliatelle;
  • sare si piper dupa gust.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fructe de mare cu Tagliatelle:

Preparare fructe de mare cu tagliatelle: Puneti la fiert apa pentru tagliatelle cu o lingurita de sare si o lingura de ulei.

Tocati patrunjelul, dupa care adaugati uleiul de masline intr-o tigaie. Cand s-a incins uleiul adaugati fructele de mare (asa congelate cum sunt), condimentati-le cu un praf de sare si un praf de piper, si amestecati. Puneti un capac deasupra si lasati sa fiarba inabusit 1 minut. Dupa 1 minut amestecati din nou si mai lasati inca 1 minut sa fiarba, cu un capac deasupra.
Dupa scurgerea celor 2 minute adaugati vinul si lasati sa fiarba 3 minute.

Dupa ce au fiert fructele de mare 3 minute in vin, turnati smantana si adaugati trei sferturi din patrunjelul tocat, mai condimentati cu un praf de sare si un praf de piper (dupa gust) si lasati sa fiarba 3 minute.

In acelasi timp puneti si tagliatellele la fiert, fiindca deja apa a inceput sa fiarba la ele, si lasati-le sa fiarba 5 minute.

Stingeti focul la fructele de mare, dupa ce au trecut ultimele 3 minute, si puneti un capac deasupra.

Dupa ce au fiert pastele 5 minute, scurgeti-le si adaugati-le peste fructele de mare, in tigaie. Amestecati, puneti un capac deasupra si mai lasati-le 1 minut (pentru ca pastele sa absoarba aromele preparatului). Dupa ce a trecut 1 minut puneti in farfurii, presarati patrunjel verde tocat deasupra si se poate servi alaturi de un pahar cu vin alb, sec si neaparat rece.

PREPARARE IN IMAGINI

Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe de mare cu Tagliatelle" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (33)

Bucataria_lui_Tavi 1

21.07.2010, 18:10

Ela, nu pot descifra sensul multelor puncte-puncte , dar noi ne-am mai vorbit pe blogurile noastre.

ela 1

21.07.2010, 18:24

......insemna ceva de genul ,ma bucur de fiecare data cand te revad

ntn_violeta 1

29.12.2010, 11:06

pare sa fie exact ceea ce caut pt seara de revelion, dar am nevoie de ajutor ...ajung doar 3 minute pt a fi fierte ? ( fiind congelate)

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Scoici cu taitei chinezesti